Deze sectie gaat dus over Harry Potter.

Waarom deze sectie gemaakt is?

Wel ik ben een fervent lezeres en toen ik dus de boeken van Harry Potter onder ogen kreeg en daar in begon te lezen was ik verkocht.

Het is of de boeken je betoveren, je gaat lezen en kan niet meer stoppen ze lezen als de 'Zweinstein Express' de trein die de tovenaarsleerlingen naar Zweinstein brengt, de hoge school voor Hekserij en Hokus Pokus.

Wie is Harry Potter:

 

Harry Potter

 

Harry is een ongelukkige weesjongen die opgroeit bij zijn Oom 'Herman', zijn Tante 'Petunia' (zus van Lily Potter) en zijn Neefje 'Dirk' (de duffelingen)
De Duffelingen moeten echter niets van Harry hebben omdat ze een hekel hebben aan alles wat raar en vreemd is.

Harry is de zoon van de overleden 'James en Lily Potter' beiden waren zij tovenaars en kwamen om het leven door de vloek van de grote duistere tovenaar 'Voldemort'.
Als door een wonder overleeft Harry de vloek en houdt er alleen een litteken in de vorm van een bliksemschicht op zijn voorhoofd aan over.

Als Harry 11 jaar is krijgt hij een uitnodiging van Zweinstein de "hoge school voor Hekserij en Hocus Pocus" om daar te komen studeren.
Harry die tot dat moment geen idee heeft dat hij een tovenaar is, beland met de nodige vreemde gebeurtenissen toch uiteindelijk op 'Zweinstein' waar hij de nodige bloedstollende avonturen beleeft.

 

Je kan ook het Harry Potter font downloaden zodat je deze site helemaal kan zien zoals het hoort!  Dat kun je doen in de Download sectie!

 

Copyright 2003 Maruscha.nl